Scroll Top

Apple Airpods

Toen Apple de iPhone 7 lanceerde, kwam het bedrijf voor het eerst met een smartphone dat geen 3,5 mm aansluitpoort voor een koptelefoon meer had. Daarom introduceerde het bedrijf uit Cupertino de bijhorende Apple AirPods. De draadloze oordoppen moeten apart van de iPhone worden aangeschaft. Volgens Apple vergde het destijds veel ‘moed’ om afscheid te nemen van de geliefde poort. De Bluetooth oordopjes zijn volgens Apple de toekomst.

Voor het gebruik van de AirPods is er niet meteen een iPhone nodig. Hoewel er wat belangrijke functies op Android ontbreken, zijn de oordopjes via Bluetooth goed te koppelen.

Apple Airpods
Keuze uit een oplaadcase of draadloze oplaadcase.
MOOIE DEAL
Apple Airpods Pro
De ultieme Airpods beleving met noise cancelling. Langere batterijduur en draadloze oplaadcase.
ACTIE

apple airpods + case

Hoe werken Apple AirPods?

Apple AirPods zijn draadloze oordopjes. Ze werken middels Bluetooth. Dankzij de slimme W1-chip is de nieuwere iPhones (vanaf iPhone 7), in de Mac, iPads en Apple TV is het mogelijk de oordopjes automatisch te laten koppelen. In andere gevallen is het noodzakelijk deze te koppelen middels Bluetooth. Dit kan door het witte knopje binnenin de oplaadcase ingedrukt te houden tijdens het koppelen.

Wie gebruikmaakt van een Apple-product in combinatie met de AirPods, kan gebruikmaken van extra handige functies, zoals bijvoorbeeld het gebruik van Siri-spraakopdrachten. Deze opdrachten zijn op te roepen door twee keer op het oortje te tikken.

Deze draadloze oordopjes zien er vrijwel hetzelfde uit als de EarPods, de bekabelde oordopjes die Apple jarenlang bij nieuwe iPhones leverde. De Apple AirPods zijn volledig draadloos en beschikken over verschillende sensoren en een microfoon. Wie ze bestelt, ontvangt twee losse oortjes en een oplaaddoosje. Daarmee is het mogelijk de Apple AirPods altijd tussendoor op te laden, want het oplaad doosje werkt als een soort draagbare batterij. Daardoor is het mogelijk de oordopjes tot wel 24 uur te gebruiken.

Apple Airpods 2

Zo’n 2,5 jaar na de release van de eerste serie Airpods kwamen Apple airpods 2 op de markt. De huidige generatie Airpods 2 zijn enorm verbetert ten opzichte van de eerste generatie. De draadloze oordopjes van Apple beschikken over meer mogelijkheden en verbeterde hardware. Niet alleen in de oordopjes zijn er verschillende aanpassingen gedaan. De oplaadcase heeft ook een update gekregen. De oplaadcase is zelfs in 2 varianten beschikbaar met de Apple Airpods 2. Naast de reguliere oplaadcase kun je ook kiezen voor een draadloze oplaadcase. De draadloze oplaadcase kun je naast het opladen met een stekker ook opladen in combinatie met een draadloze oplaadmat.

Sensoren van de Apple Airpods

De AirPods zijn zeer geavanceerde draadloze oordopjes die beschikken over verschillende sensoren. Wanneer men een oortje uit doet, stopt de muziek automatisch. Wanneer men het oortje in doet, begint de muziek automatisch af te spelen. Het is niet nodig om twee oordopjes tegelijk te gebruiken; bij alleen het gebruik van het linker of het rechter oordopje kan de gebruiksduur verdubbeld worden. In sommige gevallen is dat veiliger, bijvoorbeeld op de fiets in het verkeer. Dankzij de equalizer-instellingen in de iPhone is het mogelijk het geluid nog verder naar wens aan te passen.

Apple AirPods hebben geen bekabeling, waarmee het niet mogelijk is om het volume te wijzigen. Toch is dit mogelijk, door spraakopdrachten aan de virtuele assistent Siri te geven. Daarmee zijn dit zeer slimme oordopjes. Mede doordat er aan de onderkant van beide oordopjes een microfoon zit. Door twee keer op de oortjes te tikken kan Siri worden opgeroepen. Zo is het mogelijk een opdracht te geven iemand te bellen of bepaalde muzieklijsten af te spelen.

Gemakkelijk koppelen dankzij iCloud en W1-chip

De AirPods werden samen met de iPhone 7 aangekondigd en waren hun tijd destijds al ver vooruit. Apple heeft een speciale W1-chip moeten ontwikkelen om de draadloze oordopjes goed te laten werken. Het voordeel van de W1-chip is dat deze zeer energiezuinig is. Daardoor kunnen gebruikers hun draadloze oordopjes langer gebruiken. Een ander groot voordeel van de bluetooth oordopjes is het goede geluid dat deze produceert. Dankzij de W1-chip blijft het geluid altijd optimaal.

Het koppelen van de AirPods met producten van Apple gaat zeer eenvoudig. Dat is mede te danken aan de W1-chip. Bij veel Bluetooth-apparaten moet men eerst een code intypen of naar apparaten zoeken. In dit geval is dat niet nodig. Ga naar de Bluetooth-instellingen op het toestel en houd de case in de buurt van de iPhone. Er verschijnt dan meteen een schermpje waarmee men aan kan geven dat hij de oortjes wil koppelen. Als een ander familielid ook AirPods heeft, hoeft men niet bang te zijn deze te verwarren. Er verschijnt dan een melding: ‘niet jouw AirPods’.

De AirPods kunnen vervolgens automatisch verbinding maken met andere apparaten. Voorwaarde is wel dat die apparaten gebruikmaken van hetzelfde Apple ID. Denk bijvoorbeeld aan de iPad, iPod Touch of Apple Watch. Koppelen op Android is mogelijk door de Bluetooth-instellingen te gebruiken. Wel vallen functies als dubbeltikken en spraakcommando’s met Siri dan uiteraard weg.

Gebruik van de Apple AirPods

De Apple AirPods gaan zeer lang mee, mede dankzij de zelf ontwikkelde oplaadcase. Dit oplaaddoosje biedt de mogelijkheid om de AirPods met zijn tweeën op te bergen. Er zit bovendien een batterij in. Daarmee is het mogelijk de AirPods tussentijds op te laden. Op die manier hoeven gebruikers niet bang te zijn dat ze snel zonder stroom komen te zitten. Vanwege de interne batterij in het opbergdoosje, is het wel nodig deze zelf ook periodiek op te laden. Dat kan eenvoudig met een Lightning-kabel, dezelfde kabel als die gebruikt wordt voor het opladen van de iPhone.

Wanneer de draadloze Apple oordopjes volledig zijn opgeladen, gaat deze tot wel vijf uur mee. Onderweg opladen kan met de handige oplaadcase, waardoor je er uiteindelijk tot wel 24 uur mee uit de voeten kunt. De AirPods beschikken over een mogelijkheid tot snelladen, waardoor men na 15 minuten opladen ze weer drie uur kan gebruiken.

Apple Airpods
Keuze uit een oplaadcase of draadloze oplaadcase.
MOOIE DEAL

AirPods kwijt?

Dankzij de handige W1-chip is het mogelijk via iCloud een signaal te sturen naar de Apple AirPods wanneer men een AirPod kwijt is geraakt. De bluetooth oordopjes moeten wel in de buurt van de iPhone zijn, omdat het signaal via Bluetooth wordt verstuurd. Zo is het mogelijk een AirPod terug te vinden onder bijvoorbeeld een kussen. Is een oortje kapot? Dan kan Apple een enkel oortje vervangen tegen de helft van de kostprijs. Op die manier hoeft men geen nieuwe Apple AirPods te kopen, indien er een defect raakt.

Technische details Apple Airpods:

  • Automatisch aan
  • Automatisch verbonden
  • Snel communiceren met Siri door twee korte tikjes
  • Langer dan 24 uur gebruikmaken van de Airpods
  • Snel opladen in de meegeleverde case
  • Eenvoudig schakelen tussen Apple apparaten.
  • Gewicht: 4 gram per stuk
  • Connectie d.m.v. Bluetooth
  • Minimaal IOS 10 of hoger, WatchOS 3 of hoger, Mac Sierra of hoger

Apple Airpods Pro met ruisonderdrukking

Naast de gewone Apple Airpods is er ook een Pro variant beschikbaar. De Apple Airpods Pro verschillen in een aantal aspecten met de reguliere versie. Zoals de naam al zegt zijn de Pro Airpods wat geavanceerder. Het belangrijkste verschil is de ruisonderdrukking. De ruisonderdrukking, ook wel active noise cancelling genoemd, filtert de omgevingsgeluiden weg en zo hoor je alleen wat je echt wilt horen. De Apple Airpods pro kun je op een aantal manieren instellen, normaal, transparantie of met ruisonderdrukking. Naast de features die Apple heeft toegevoegd aan de Apple Airpods pro hebben ze ook een ander uiterlijk. De Airpods Pro worden geleverd met 3 siliconen opzetstukjes voor de beste pasvorm. Zo weet je zeker dat de Pro oordoppen altijd goed in je oren past.

Apple Airpods Pro
De ultieme Airpods beleving met noise cancelling. Langere batterijduur en draadloze oplaadcase.
ACTIE

Hoe duur zijn airpods?

De prijs van airpods is afhankelijk van het type airpods je wilt aanschaffen. Er zijn namelijk 2 modellen beschikbaar. De standaard Apple airpods en de airpods pro. Verder kun je de standaard versie nog krijgen met een draadloze oplaadcase en een normale oplaadcase. De goedkoopste Apple airpods is de standaard versie met de standaard oplaadcase. Vaak vind je dit type ook als Apple airpods aanbieding. Regelmatig is er wel een winkel te vinden die ze aanbiedt met korting.