Scroll Top

Samsung Galaxy Buds

Naast vele andere elektronica ontwikkelt Samsung ook draadloze oordopjes. De eerste generatie draagt de naam Galaxy Buds en de opvolgers hebben een toevoeging gekregen met Plus(+), Live en Pro. Stuk voor stuk uitstekende draadloze earbuds voor dagelijks gebruik. Alle Galaxy Buds oordopjes zijn volledig draadloos en eenvoudig te koppelen door middel van bluetooth.

Samsung galaxy buds pro zwart draadloze oordopjes
Galaxy buds plus case open

Galaxy Buds Plus

Met de Samsung Galaxy Buds plus geniet je extra lang van je favoriete muziek. De oordopjes hebben namelijk een accuduur van maar liefst 11 uur. Dit is een verdubbeling in vergelijking met de generatie hiervoor. Ook de oplaadcase heeft nog een extra accu aan boord die ervoor zorgt dat je Galaxy Buds+ nooit zonder batterij komen te zitten. De accuduur van de case is ook goed voor 11 uur en kun je opladen met de meegeleverde kabel of draadloos met een oplaadmat. Wanneer je beschikt over een Samsung smartphone worden de Buds+ automatisch gekoppeld, zonder dat je elke keer opnieuw verbinding hoeft te maken. Als je geen Samsung smartphone hebt kun je nog steeds gebruikmaken van de Galaxy Buds plus en ze verbinden via bluetooth.

Samsung Galaxy Buds Live brons

Samsung Galaxy Buds Live

De Galaxy Buds Live hebben een boonvormig kenmerkend ontwerp. Hoewel de Buds Live geen in-ear oordop is beschikken ze wel over active noise cancelling (ANC). Deze functie filtert het omgevingsgeluid weg en laat je optimaal genieten van je favoriete muziek. De Buds Live van Samsung zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en worden standaard geleverd met een oplaadcase. De hoes heeft een ingebouwde accu die de oordopjes weer doet opladen, zodra ze in de case geplaatst zijn.

Kleuren van de oordopjes

Naast de verschillende soorten draadloze oordopjes van Samsung is elke soort ook verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo kun je de Buds Plus kopen in het zwart of wit, maar zijn de Pro en Live ook verkrijgbaar in opvallende kleuren, zoals zilver, paars en blauw. Wanneer je niet van standaard houdt en je oordopjes wilt matchen met je outfit is dit een mooie oplossing.

 

Draadloze verbinding met bluetooth

Net als alle andere draadloze oordopjes maken de Samsung Galaxy Buds gebruik van bluetooth. Door middel van bluetooth kun je de oordoppen koppelen aan elk gewenst apparaat met bluetooth ondersteuning. Wanneer je gebruik maakt van meer Samsung producten, zoals een smartphone of watch, is het verbinden nog eenvoudiger. De koppeling zal dan automatisch starten en hoef je alleen nog te bevestigen. 

 

In-ear oordopjes

Veel van de verkrijgbare draadloze oordopjes zijn in-ear oordopjes. Dit type stop je dan ook letterlijk in je oor. Doordat in-ear oordopjes beschikken over een rubber dopje wat je in je oor stopt werkt Active Noise Cancelling nog beter. Het merendeel van de Samsung Galaxy Buds wordt dan ook gedragen als in-ear. Alleen de Buds Live hebben een ander iconisch ontwerp en draag je niet letterlijk in je oor. Geen enkel oor is hetzelfde en daarom worden bij alle Galaxy Buds in-ear oordopjes meerdere groottes oordopjes geleverd voor de beste pasvorm. 

 

Galaxy Buds case

Standaard wordt er bij elk type Buds een case geleverd. Het doosje is niet alleen bedoeld om je oordopjes op te bergen. De case zorgt er namelijk ook voor dat je Galaxy Buds weer worden opgeladen. Alle Buds doosjes hebben een interne accu, zodat je onderweg ook altijd weer je oordopjes kunt opladen. Wanneer de accu van de case ook leeg is moet je deze met een kabel weer laden. Bij de nieuwste Galaxy Buds kun je ook opladen met behulp van een draadloze oplaadmat.

Perfect geluid door AKG

De Samsung Buds hebben allemaal een perfect geluid voor dagelijks gebruik. Dit is ook niet zo gek, want Samsung heeft voor hun oordopjes de samenwerking gezocht met AKG. AKG is een vooruitstrevend merk wat zich uitsluitend richt op audio producten. Sinds een aantal jaren is AKG ook een dochteronderneming van Samsung Electronics. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kwaliteit van het geluid zal gaan tegenvallen, aangezien Samsung alle kennis zelf in huis heeft.

Buds case zwart sound by AKG