Scroll Top

Sport oordopjes

Of je nu houdt van hardlopen, wielrennen, rolschaatsen of een regelmatige sessie in de sportschool: goede muziek is altijd een oppepper tijdens de work-out en voor veel sporters onmisbaar. Veel mensen maken dan ook gebruik van oordopjes tijdens het sporten om hun favoriete muziek te luisteren. Maar hoe vind je de beste sport oordopjes? En waar moeten deze oordopjes eigenlijk aan voldoen? Wij geven je tips om de beste sport oordopjes te vinden.

sport oordopjes rolfstone nova

Waarom goede oordopjes belangrijk zijn

Muziek tijdens het sporten kan je net dat extra duwtje geven. Het motiveert tijdens de work-out en de tijd gaat zeker sneller voorbij. Daarom zweren veel sporters bij hun favoriete tunes tijdens het rennen, fietsen of liften. Het is natuurlijk wel essentieel dat je zorgeloos naar jouw muziek kunt luisteren. Grote koptelefoons zijn daarom vaak helemaal niet handige tijdens het sporten. Oordopjes zijn beter geschikt voor tijdens de work-out. Maar dan wel het liefst sport oordopjes die goed blijven zitten en bestand zijn tegen alles wat komt kijken bij een stevige sportsessie.

Goede sport oordopjes

Er is een groot verschil tussen ‘gewone’ draadloze oordopjes en sport oordopjes. Zo hebben sport oordopjes liever geen koord. Zo’n snoer is namelijk alleen maar onhandig en soms zelfs gevaarlijk tijdens het sporten. Liever kies je voor draadloze in-ear oordopjes, earclips of oordopjes met een nekband. Deze types werken vaak op bluetooth en kun je dus heel eenvoudig koppelen aan jouw smartphone of tablet. Deze types sport oordopjes zijn bovendien ontworpen om goed op hun plaats te blijven zitten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over uitvallende oordopjes die je maar moeilijk terug kunt vinden.

De beste sport oordopjes zijn bovendien oordopjes die wel bestand zijn tegen wat gezweet en heftige schokbewegingen tijdens het sporten. De oordopjes krijgen tijdens de work-out nogal wat te verduren en niet alle oordopjes zijn daar even goed tegen bestand. Houd hier dus rekening mee bij het uitkiezen van jouw set.

De laatste factor, maar minstens zo belangrijk bij de aanschaf van goede oordopjes, is het comfort. Je wilt natuurlijk dat de oordopjes comfortabel zitten en niet een constante bron van irritatie zijn. Niet alle oordopjes passen bij alle oren. Er zijn grote en kleine maten en ook het materiaal waar ze van zijn vervaardigd verschilt. Probeer dus zeker enkele typen uit voordat je jouw definitieve keuze maakt.

In-ear sport oordopjes

In-ear sport oordopjes zijn misschien wel de meest bekende en meest gebruikte oordopjes tegenwoordig. Deze dopjes plaats je in je gehoorgang waardoor ze veel steviger zitten dan andere types oordopjes. De in-ear oordopjes worden tegenwoordig vaak standaard meegeleverd bij een nieuwe smartphone waardoor de meeste mensen hier wel over beschikken. Door de plaatsing in de gehoorgang kun je de muziek tijdens het sporten goed ervaren, maar pas wel op in het verkeer. De oordopjes zijn namelijk ook heel goed in het buitensluiten van omgevingsgeluiden. Dat is zowel een plus als een min aan dit type oordopje.

Earclips

Een ander type dat geschikt is voor tijdens het sporten zijn de earclips. Deze oordopjes zijn speciaal ontworpen voor sporters. Ze worden in het oor geplaatst en zitten vast aan een speciale earclip. Deze plaats je om het oor heen en daardoor blijven de oordopjes extra goed op hun plek zitten. Een nadeel is wel dat deze earclips minder geschikt zijn voor brildragers.

Nekband oordopjes

Als jij je geen zorgen maakt over de zichtbaarheid van de oordopjes dan zijn oordopjes die bevestigd zijn aan een nekband misschien wel iets voor jou. Deze band houdt de oordopjes op hun plek én is makkelijk om even af te doen en om je nek te hangen. Je raakt de oordopjes dus niet zo makkelijk kwijt.

Extra luxe sport oordopjes

Wil je het gelijk goed aanpakken bij de aankoop van de beste sport oordopjes? Dan zijn er ook sport oordopjes te koop met allerlei unieke functies. Zo zijn er handige oordopjes die jouw hartslag tijdens het sporten kunnen meten. Deze oordopjes meten de hartslag in jouw oorschelp en zijn accurater dan veel sporthorloges zijn. Dat is nog eens slim! Wil je liever waterbestendige oordopjes? Geen probleem! Er zijn namelijk oordopjes te koop die bestand zijn tegen flinke zweetbuien en spatwaterdicht zijn. Ideaal voor de meest intensieve work-outs en sporten in de buurt van water.

Tot slot

Sport oordopjes zijn er om jouw sportprestaties net dat extra zetje te geven. Laat je dus goed voorlichten, probeer wat oordopjes uit en beknibbel niet op de kosten. De beste sport oordopjes zijn die investering absoluut waard. Zo kun jij zonder zorgen het beste uit jezelf halen tijdens jouw favoriete work-out.