Scroll Top

Airpods 2, wat kunnen we verwachten?

Apple Airpods 2 verwachtingen

Het rommelt al een tijdje bij Apple in verband met de aankondiging van de Apple Airpods. Zo is er een video opgedoken op het internet van iemand die Siri gebruikt zonder de Airpods aan te raken. En zijn er nog wel meer kleine aanwijzingen die doen vermoeden dat de tweede serie van de draadloze oordoppen onderweg zijn. De release van de eerste Airpods was in 2016 en dit betekent dat het misschien ook wel een beetje tijd wordt voor wat vernieuwing. Niet dat de eerste serie niet goed is, maar verbeteren en toevoegen van nieuwe functies kan natuurlijk altijd.

Nieuwe chip, langere accuduur

De Apple Airpods gaan nu ongeveer 5 uur mee en kunnen eenvoudig opgeladen worden met de bijgeleverde case. Dit is natuurlijk al een aanzienlijke tijd als je nagaat dat er weinig ruimte is in de earpods voor een batterij. Het toevoegen van extra batterijduur wordt dan ook erg lastig. Waarschijnlijk produceert Apple de tweede serie Airpods met een nieuwe chip die energiezuiniger is. Dit betekent dat de ingebouwde accu langer meegaat. Er wordt gespeculeerd dat de accuduur wel met 50% kan toenemen. Goed nieuws wanneer jij continu met je oordoppen onderweg weg.

Bluetooth 5 voor betere connectiviteit

De nieuwe chip die waarschijnlijk in de nieuwe airpods geplaatst wordt ondersteunt ook Bluetooth 5. Dit betekent dat de verbinding tussen de Apple Airpods en je iPhone stabieler en beter wordt. De W1 chip die nu door Apple gebruikt wordt in de oordoppen werkt met een oudere versie bluetooth. De audiokwaliteit neemt soms af wanneer de microfoon van de airpods is ingeschakeld, dit probleem is met bluetooth 5 opgelost. Dit is een algemeen twee-weg-audio probleem.

Sire update

Net als bij onze iPhone willen wij graag Siri activeren door “Hey Siri” te roepen, dit is bij de huidige apple airpods helaas nog niet mogelijk. Diverse bronnen wijzen er wel op dat deze update wordt toegevoegd aan de tweede serie. Dan is het niet meer noodzakelijk om een tikje te geven op de aripods, maar kun je niet als bij je andere apparaten “Hey Siri” roepen gevolgt door je opdracht. Het tikje kunnen we dan ergens voor gebruiken, bijvoorbeeld door spoelen, pauzeren of volgend nummer kiezen.

Draadloos opladen

Draadloos opladen van de Apple Airpods 2 is straks mogelijk. Dit is eigenlijk al bevestigd door Apple zelf. Apple komt namelijk met een eigen oplaadmat genaamd AirPower. Op diverse persfoto’s is te zien hoe de AirPower laadmat de case oplaadt van de Airpods. Misschien kan de eerste serie ook draadloos opgeladen worden, mits de  oude oordoppen passen in de nieuwe case die deze functie ondersteunt. 

Waarschijnlijk zijn dit nog maar enkele functies die worden ondersteunt door de tweede serie. Misschien worden de genoemde veranderingen niet eens ondersteunt en zijn het alleen speculaties. We weten pas echt wat er wel en wat er niet komt wanneer Apple de release zelf aankondigt. De eerste serie zal na de release waarschijnlijk in de aanbieding komen. Apple airpods kopen is op dat moment wel verstandig, mits je niet gehecht bent aan de nieuwe features van de tweede serie.

Een opmerking achterlaten