Scroll Top

Nova Sport: De draadloze oordopjes van Rolfstone

Rolfstone nova sport verpakking
*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rolfstone, maar is op geen enkele wijze beïnvloed door de fabrikant.

 

Muziek tijdens een work-out is altijd fijn, maar het gezwaai van het kabeltje van de oordopjes kan behoorlijk irriteren. Er zijn al vele draadloze oordopjes op de markt, maar hierin zit veel kwaliteitsverschil en daarbij zijn ze niet allemaal geschikt voor tijdens een intensieve training. De Nova sport oordopjes van Rolfstone zijn speciaal ontwikkeld voor tijdens het sporten en zorgen dus voor een optimaal draagcomfort tijdens een work-out.

Rolfstone Nova Sport
Heerlijke draadloze oordopjes voor tijdens het sporten en recreatief gebruik.
SCHERPE PRIJS

Eerste indruk Nova Sport oordopjes

Wanneer je de Nova Sport oordopjes heeft besteld komen ze aan in een aantrekkelijke verpakking. Ook het doosje van de oordopjes ziet er fris en sportief uit. In de doos vind je de oplaadcase met daarin de draadloze oordopjes, een beknopte gebruiksaanwijzing en een doosje met accessoires. Het doosje met accessoires bevat een kort oplaadkabeltje en extra ear- en wingtips in verschillende groottes. De stekker om de Nova sport oordopjes op te laden ontbreekt. De oplaadcase is een plastic doosje met een indicatielampje voor het batterijpercentage, maar ook twee magneetjes waardoor de oordopjes altijd perfect blijven zitten. Ook de oordopjes zijn uitgerust met een indicatielampje zodat je weet wanneer ze verbonden zijn. De Nova sport oordopjes voelen degelijk aan en zien er mooi uit. 

Eenvoudig verbinden met je smartphone 

Wanneer de draadloze oordopjes voor de eerste keer gebruikt worden, moeten ze eerst worden gekoppeld aan het afspeelapparaat. Zodra de case geopend is, verbinden de oordopjes met elkaar. Op het apparaat waaraan ze gekoppeld worden, moet de bluetooth instelling geactiveerd zijn. Even wachten tot Rolfstone Nova Sport in beeld komt, waarna deze geselecteerd kan worden. That’s it! Deze handeling hoeft alleen de eerste keer gebeuren, daarna zijn de oordopjes direct gekoppeld aan het apparaat zodra ze uit de oplaadcase worden gehaald. Het is zelfs zo dat de laatst beluisterde afspeellijst dan direct begint met spelen. De koppeling is getest met een iPhone en zou bij een andere smartphone iets kunnen afwijken.

Nova sport oordopjes case open doosje

 

Draagcomfort en geluid

Niets is vervelender om continu op je hoede te moeten zijn of de draadloze oordopjes niet uit het oor vallen. Doordat de Rolfstone Nove Sport oordopjes speciaal ontwikkeld zijn om mee te sporten, hoef je je geen zorgen te maken tijdens een intensieve hardloopsessie. De wingtip zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. En omdat er meerdere maten wing- en eartips bij zitten, is er altijd wel eentje die beter in je oor past. Zo heb je altijd een optimale pasvorm. Ook het geluid stelt niet teleur. Het heldere, zuivere geluid in combinatie met de extra bass zorgen ervoor dat hard gaan in je training geen probleem is. Met de Active Noise Reduction worden omgevingsgeluiden gedempt en staat niks in de weg om goals te behalen. 

 

Sporten was nog nooit zo lekker en onbezorgd, dankzij de Nova Sport oordopjes. 

 

Hoog gebruiksgemak met de Nova Sport oordopjes  

Deze draadloze oordopjes van Rolfstone zijn uitgerust met een bedieningsknop en microfoon. Met een enkele touch op het oordopje kan je een nummer pauzeren en weer afspelen, bij een dubbele druk ga je een nummer terug en bij drie keer drukken wordt het vorige nummer afgespeeld. Door de microfoon is een telefoontje ook tijdens een work-out, met een enkele touch, makkelijk aan te nemen. Ook is het mogelijk om een oproep te weigeren. Dit doe je door het oordopje twee seconden ingedrukt te houden. Groot pluspunt van de Nova Sport oordopjes is de volumeregeling, hiervoor hoef je je smartphone niet te pakken. Dit doe je simpel door het rechter oordopje twee seconden ingedrukt te houden voor harder en de linker voor zachter. Dit gaat dan stapsgewijs en wordt aangegeven door een klein piepje.

Rolfstone Nova sport oordopjes close up

Geen zorgen over de accuduur

In de sportschool staan en dan midden in je sessie zonder muziek zitten? Liever niet. Het is dan ook fijn om te weten dat deze draadloze oordopjes ongeveer 4,5 uur meegaan. Het duurt slechts 50 minuten om ze volledig op te laden in de oplaadcase. Het is niet mogelijk om te zien hoeveel percentage de oordopjes nog hebben, maar als je ze altijd opbergt in de case dan zijn ze elke keer weer opgeladen als je ze weer wilt gebruiken. De case heeft daarentegen wel een indicatie lampje zodat je weet hoeveel accu je nog over hebt. Dit wordt aangegeven met een gekleurd lampje. Je kunt de Nova Sport oordopjes vier keer opladen in een volledig opgeladen case. Wanneer de case een lege accu heeft kun je deze weer opladen met de meegeleverde kabel. Het opladen van de case duurt maar een uurtje. Zitten de oordopjes in de case terwijl de case wordt opgeladen? Dan laden de oordopjes zelf ook op, ideaal dus. Zo kun je snel weer genieten van je Nova sport oordopjes. 

Conclusie: Rolfstone Nova Sport is ideaal voor de actieve gebruiker

Voor wie op zoek is naar draadloze oordopjes voor tijdens het sporten, zijn de Rolfstone Nova Sport oordopjes een perfecte keuze. Door de stevige pasvorm en de heerlijke sound is geen work-out meer te pittig en is een training zonder zorgen om verloren oordopjes het nieuwe normaal. De oordopjes zijn getest tijdens verschillende activiteiten en geen enkele keer uitgevallen. In vergelijking met andere draadloze oordopjes is dit wel een van de grootste pluspunten. De Rolfstone Nova Sport kun je aanschaffen bij Rolfstone zelf, maar ook bij Bol.com wanneer dit je voorkeur heeft.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rolfstone, maar is op geen enkele wijze beïnvloed door de fabrikant.

Opmerkingen (13)

Erik

Als ik het Zo lees,danis het in eerste testen gekoppeld aan vooral de I Phone,wat dus inhoudt dat het het beste werkt ,bij deze phones.IK heb een Samsung(A42// 5G),en er staat,bij andere telefoons werkt het anders.
Wat ik dan graag weet,is het volgende,Wat is er dan anders,en werkt het wle zo goed,bij andere types dan de I Phone?

oordopjes-draadloos.nl

Het instellen bij een Samsung (android) smartphone werkt anders. Dit komt door de menu structuur etc.. De werking en functies van de Nova Sport oordopjes blijven hetzelfde. Prima oordopjes om te gebruiken met een Samsung smartphone.

Ton Hemprig

Het gebruik van deze oordopjes heeft mij verbaast, en dan in positieve zin! Passen perfect, zijn bij gebruik in sportschool prima, ook bij mij zijn deze er nog nooit uitgevallen. Zelf fiets ik redelijk veel, ook hierbij, zelfs in de regen, blijven ze goed zitten en het geluid is meer dan oké. Dan ook nog prijs in acht genomen en een Nederlands product, zijn in mijn ogen (en oren… ) een meer dan goede reden tot aanschaf hiervan.

sportie

ik heb ook samsung en helemaal nergens last van gewoon gekoppeld. klaar

A.G.M. BERGER

Het systeem van “volgend nummer”(2x drukken) en “vorig nummer”(3x drukken) werkt bij mij niet.
Heb een Huawei P30 Pro.

Van der linden Sonja

De doppen zijn heerlijk in gebruik maar het zou handig zijn als het duidelijk op staat wat het linker dopje en het rechter dopje is

Fred

Ik heb deze oordopjes al meer dan een jaar en ik heb nooit getwijfeld welk oordopje in welk oor moet. Het openen van het doosje en vervolgens pakken van een oordopje links of rechts is gelijk aan een oor links of rechts.
In het doosje zelfs staat ook nog een l en een r bij het betreffende oordopje en daarnaast wijst de (gespiegelde)vorm van het oordopje met wing zichzelf.

van Rooijen A

Ik wil graag weten wat deze dopjes wegen.
En werkt alles goed met Android telefoons?

Wietze

Meende dat er in het begin een accuduur van 15 uur werd geclaimd. In de handleiding staat 6 uur, maar hier wordt nu 4,5 uur genoemd. Dat is niet genoeg voor de wat tragere marathonlopers. Zie wel hoe het in de praktijk gaat….

Stephanie Lammers

Ik heb deze oortjes nu 2 weken en gebruik ze met hardlopen. Blijven goed zitten en mooi geluid maar sinds een paar dagen valt het geluid steeds een seconde weg als ik mijn hoofd draai. Wat kan dat zijn?

Nico Van ruler

En kun je er dan ook uitgaand mee bellen? Mij lukt dat niet. Grtz nico

Marga van Esch

SUPER oordoppen

Daniël Schuringa

Ik loop hard zonder mijn smartphone, maar met mijn smartwatch garmin fenix7.
Nu sinds een aantal maanden Tracht ik de oordopjes en de garmin met elkaar te koppelen.
Koppelen lukt, echter zonder geluid uit de dopjes. Het lukt easy wanneer de dopjes met de smartphone is gekoppeld.
Maar, zoals benoemd, wens ik die niet mee te hebben met hardlopen.
Heb geruime tijd via apps gecommuniceerd met de eigenaren van het bedrijf.
Het probleem is nooit opgelost. Erg jammer.

Een opmerking achterlaten