Scroll Top

Verschillen Apple Airpods 1 en 2

verschillen apple airpods 1 en 2

Wanneer je graag Apple Airpods wil gaan aanschaffen, zal je er achter komen dat er op dit moment twee verschillende versies te koop zijn. De Apple Airpods 1 uit 2016 en de Apple Airpods 2 uit 2019. Tussen deze beide modellen zitten een aantal verschillen die belangrijk zijn om te weten wanneer je van plan bent om een set Airpods aan te schaffen. Deze verschillen zullen wij benoemen in dit artikel zodat je de beste beslissing kunt maken welke Apple Airpods het beste bij jou passen.

Apple Airpods Pro
De ultieme Airpods beleving met noise cancelling. Langere batterijduur en draadloze oplaadcase.
ACTIE

Apple Airpods
Keuze uit een oplaadcase of draadloze oplaadcase.
MOOIE DEAL

Airpods

Wanneer we het hebben over Airpods hebben we het natuurlijk over de draadloze oordopjes die gemaakt zijn door Apple. Qua uiterlijk lijken ze precies op de eerder uitgebrachte oordopjes van Apple (Earpods), met als belangrijk verschil dat de Airpods draadloos zijn. De draadloze airpods zijn in 2016 uitgebracht en waren al gauw een succes. In 2019 heeft Apple een nieuwe versie uitgebracht. Dit zijn de Apple Airpods 2. In de tussentijd heeft Apple een aantal veranderingen toegebracht in de nieuwe oordopjes en zitten er dus een aantal verschillen tussen Apple Airpods 1 en 2.

Verschillen tussen Apple Airpods 1 en 2

Het eerste verschil is dat Apple bij de Airpods 2 heeft gekozen voor een andere chip. Bij de Airpods 1 ging het om een W chip, die zich vooral focuste op het draadloze aspect. De Airpods 2 hebben een andere chip, namelijk de H chip. De H chip focust zich meer op de oordopjes zelf. Dat uit zich op verschillende manieren. Zo hebben de nieuwe Airpods een snellere en stabielere verbinding met een smartphone. Ook is de verbinding een stuk sneller wanneer de Airpods gebruikt worden voor telefonie en 2 keer sneller wanneer je de Apple Airpods van het ene apparaat switcht naar het andere apparaat.

Verbeterde Batterijduur

Een ander groot verschil tussen de twee versies is de batterijduur die bij de Airpods 2 verbeterd is. De algehele batterijduur is nog ongeveer hetzelfde, maar waarbij je met de Airpods 1 ongeveer twee uur kon bellen zonder de Airpods op te laden, is dat bij de Airpods 2 nu ongeveer drie uur. Je kan dus een uur langer bellen zonder de Airpods op te laden wanneer je gebruik maakt van de Airpods 2.

Siri gebruiken met je stem

Wanneer je al in het bezit bent van een iPhone of ander product van Apple, kun je Siri oproepen door ‘Hé Siri’ als commando te gebruiken. Bij de Airpods 1 kon dit helaas nog niet. Wanneer je gebruik wilde maken van Siri deed je dat door twee maal op een oordopje te tikken. Bij de Airpods 2 is dat anders. Je kan bij de Airpods 2 namelijk gebruik maken van hetzelfde commando. Door: ‘Hé Siri’ te roepen schakel je jouw persoonlijke assistant in.

Draadloos opladen is mogelijk

Naast dat er nieuwe Airpods oordopjes zijn uitgebracht, heeft Apple ook een nieuwe oplaadcase. Dit is een draadloze oplaadcase. Wanneer je gebruik maakt van een draadloze oplader, bijvoorbeeld voor de iPhone of andere producten, kan de nieuwe oplaadcase hier ook mee opgeladen worden. De Airpods oplaadcase is geen verplichting. Je betaalt voor de draadloze oplaadcase, in plaats van de gewone case, 50 euro meer wanneer je de Airpods 2 aanschaft. Wanneer je er dus voor kiest om de gewone oplaadcase aan te schaffen betaal je hier 50 euro minder voor. De oplaadcase is ook los te verkrijgen. Wanneer je in het bezit bent van de eerste generatie Airpods kun je deze ook met een draadloze oplaadcase opladen. Dit is dus niet exclusief voor de Airpods 2, maar kan dus ook toegepast worden op de Airpods 1. Wanneer je de oplaadcase los bestelt, betaal je hier 89 euro voor.

Verschil Airpods 1 en 2 qua prijs

Tussen de prijs van beide oordopjes zit geen verschil. De Airpods 1 zijn te koop voor 179 euro en de Airpods 2 zijn ook te koop voor 179 euro. Wanneer je de Airpods 2 koopt, maar dan met de draadloze oplaadcase, is de set 229 euro. Het is niet mogelijk om de Airpods 1 te kopen inclusief draadloze oplaadcase. Je betaalt dan apart 179 euro voor de Airpods 1 en 89 euro voor de draadloze oplaadcase. Waarschijnlijk zullen de eerste generatie Airpods uit het assortiment verdwijnen en kun je alleen kiezen tussen de Airpods 2 met draadloze oplaadcase of zonder.

Verschil Airpods draadloze oplaadcase en oplaadcase

De Apple Airpods 2 zijn verkrijgbaar in twee variaties. Je kunt er namelijk voor kiezen om de Airpods 2 te kopen met een draadloze oplaadcase of met een gewone oplaadcase. Het enige verschil tussen beide variaties is de manier hoe jij je case wilt opladen. Met de draadloze oplaadcase laad je de oordopjes zonder dat je een stekker nodig hebt. Wel heb je een draadloze oplader nodig.

Tot slot

Er zijn dus een aantal verschillende tussen Apple Airpods 1 en 2. De grootste verschillen zitten hem vooral in de nieuwe chip van de Airpods 2. Hierdoor zijn een aantal dingen sneller als bij de Airpods 1 en de batterijduur verbeterd. Een ander verschil is het prijsverschil wanneer je de draadloze oplaadcase mee bestelt. Deze kan niet worden besteld met de Airpods 1 waardoor je dus meer betaalt voor het gehele pakket in vergelijking met de Airpods 2 waar de draadloze oplaadcase wel kan worden bijgeleverd. Ook Siri is verbeterd in de nieuwe Airpods. Je kan Siri nu oproepen door het commando te gebruiken in plaats van dat je dit doet door te tikken op de Airpods. Dat was bij de Airpods 1 namelijk wel het geval.

Apple Airpods Pro
De ultieme Airpods beleving met noise cancelling. Langere batterijduur en draadloze oplaadcase.
ACTIE

Apple Airpods
Keuze uit een oplaadcase of draadloze oplaadcase.
MOOIE DEAL

Een opmerking achterlaten