Scroll Top

Zo vind jij jouw Apple Airpods terug

Apple Airpods Terugvinden

De kleine draadloze oordopjes van Apple worden niet altijd netjes teruggeplaatst in de bedoelde case. Vaak leggen wij de Apple Airpods ergens neer zonder hierover na te denken. Op het moment wanneer wij de Pods weer nodig zijn weten wij vaak niet meer waar we ze neergelegd hebben en begint de zoektocht. Vanaf iOS 10.3 is het mogelijk om jouw verloren Apple Airpods eenvoudig terug te vinden, mits je verbonden bent met de oordopjes. Mocht je ze onderweg verloren zijn, dan kun je wel de laatste verbonden locatie weergeven.

Zoek mijn Airpods

De functie “Zoek mijn Airpods” is bedoeld om je oordopjes terug te vinden als je in de buurt bent. Deze feature is alleen mogelijk wanneer jouw Apple Airpods zijn verbonden met je Iphone, Ipad of Mac computer. Je kunt ongeveer een radius aanhouden van 10 meter. Dit is de maximale (bluetooth) afstand tussen de oordopjes en je device.

Geluid afspelen

Als je nog verbonden bent met jouw draadloze oordopjes dan is het mogelijk om via “Zoek mijn Airpods” een hard geluid af te spelen. Door de harde toon weet je in jouw omgeving waar je moet zoeken en wordt het vinden van de Apple Airpods een stuk eenvoudiger. De optie geluid afspelen vind je in de iDevice App > Airpods > Taken > Speel geluid af. Met deze optie kun je niet alleen je Pods vinden, maar ook bijvoorbeeld je Apple Watch.

Airpods locatie weergeven

Mocht je jouw Apple Airpods verloren zijn dan biedt de “Zoek iDevice” app een handige oplossing. De app slaat namelijk alle laatste locaties op van jouw Apple apparaten, zo ook van jouw Airpods. Dit gebeurt met behulp van iCloud. Bij het openen van de “Zoek iDevice” app zie je al jouw Apple producten in een overzicht. Bij het klikken op Airpods zie je gelijk waar jouw oordopjes het laatste verbonden waren. Dit geeft natuurlijk geen garantie dat je ze daadwerkelijk terugvindt.

Een opmerking achterlaten